Obniżanie lusterka pasażera przy biegu wstecznym

2004 - 2015
ODPOWIEDZ
Ciasteczkowy
Posty: 3
Rejestracja: 23 sierpnia 2020, 11:36
Model auta: Altea
Pojemność silnika: 2.0
Rodzaj paliwa: Diesel
Moc [KM] / Nm: 195/402
Województwo: Małopolskie

Obniżanie lusterka pasażera przy biegu wstecznym

Post autor: Ciasteczkowy » 24 sierpnia 2020, 18:13

Mam nurtujący mnie problem, czy w Altei 2014 jest funkcję obniżania lusterka pasażera (lub obu) przy wrzucaniu wstecznego? Jeśli tak to jak można to włączyć lub ustawić?

Awatar użytkownika
desmo
Site Admin
Posty: 667
Rejestracja: 31 maja 2018, 21:03
Model auta: Leon II [1P]
Pojemność silnika: 2.0
Rodzaj paliwa: Diesel
Moc [KM] / Nm: 192 / 410
Oznaczenie silnika: BMN
Województwo: Wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań

Re: Obniżanie lusterka pasażera przy biegu wstecznym

Post autor: desmo » 25 sierpnia 2020, 07:09

Jeśli jest to tylko od strony pasażera , podczas cofania przełącz pokrętło lusterek na pasażera i po włączeniu wstecznego powinno się lusterko opuścić.

Ciasteczkowy
Posty: 3
Rejestracja: 23 sierpnia 2020, 11:36
Model auta: Altea
Pojemność silnika: 2.0
Rodzaj paliwa: Diesel
Moc [KM] / Nm: 195/402
Województwo: Małopolskie

Re: Obniżanie lusterka pasażera przy biegu wstecznym

Post autor: Ciasteczkowy » 25 sierpnia 2020, 17:52

Niestety tak nie działa :(
Znalazłem na forum Golfa taki opis jednak to też nie działa:
1) Pozycja na "R" - ustaw tak jak chcesz aby się obniżało.
2) Potem pozycja na "0" - nic nie ustawiasz (Altea nie posiada takiej pozycji :? )
3) Pozycja na "R" - nic nie ustawiasz
4) zacznij jechać - trzeba przekroczyć 5-10 km/h i wtedy powraca na miejsce.

Awatar użytkownika
desmo
Site Admin
Posty: 667
Rejestracja: 31 maja 2018, 21:03
Model auta: Leon II [1P]
Pojemność silnika: 2.0
Rodzaj paliwa: Diesel
Moc [KM] / Nm: 192 / 410
Oznaczenie silnika: BMN
Województwo: Wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań

Re: Obniżanie lusterka pasażera przy biegu wstecznym

Post autor: desmo » 01 września 2020, 08:15

Na pocieszenie dodam , choć to nie rozwiązuje proble,u , że jak kupiłem Leona to działało , pózniej mnie podkusiło i przywróciłem ustawienia fabryczne i przestało działać. Wiec sam nie mam pojęcia jak to zakodować , a podobno jest procedura na to.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Altea”