Problem z układem hamulcowym

ODPOWIEDZ
Zielok
Posty: 9
Rejestracja: 12 stycznia 2021, 12:37
Model auta: Alhambra I
Pojemność silnika: 1.9
Rodzaj paliwa: Diesel
Moc [KM] / Nm: 150
Oznaczenie silnika: BTB
Województwo: Pomorskie
Lokalizacja: Wejherowo

Problem z układem hamulcowym

Post autor: Zielok » 12 maja 2021, 14:47

Witam,
Tylna oś bardzo słabo hamuje. Poza tym od czasu do czasu pojawiają się kontrolki abs i esp. Wag pokazuje czujnik abs w lewym kole, który został wymieniony na nowy i nic, dalej ten sam komunikat czujnik lewego koła ? A od tygodnia dzieje się coś dziwnego pedał hamulca raz jest miękki raz twardy ? Jaka może być przyczyna? Dziękuję

Awatar użytkownika
desmo
Site Admin
Posty: 786
Rejestracja: 31 maja 2018, 21:03
Model auta: Leon II [1P]
Pojemność silnika: 2.0
Rodzaj paliwa: Diesel
Moc [KM] / Nm: 192 / 410
Oznaczenie silnika: BMN
Województwo: Wielkopolskie
Lokalizacja: Poznań

Re: Problem z układem hamulcowym

Post autor: desmo » 14 maja 2021, 07:33

Pompa ABS sprawna ?

Zielok
Posty: 9
Rejestracja: 12 stycznia 2021, 12:37
Model auta: Alhambra I
Pojemność silnika: 1.9
Rodzaj paliwa: Diesel
Moc [KM] / Nm: 150
Oznaczenie silnika: BTB
Województwo: Pomorskie
Lokalizacja: Wejherowo

Re: Problem z układem hamulcowym

Post autor: Zielok » 14 maja 2021, 11:30

Dzięki za odpowiedź. Raczej tak, sprawdzał mi mechanik i mówi , że płyn hamulcowy wyeksploatowany, albo układ zapowietrzony, ale tak nie ufam mu do końca. Niestety nie mam zbytnio wyboru tym razem, dlatego wolę dopytać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ hamulcowy Alhambra I”