Ostatnio pojawił się u mnie dziwny komunikat na wyświetlaczu radia :
„Sygnalizacja przy parkowaniu obecnie niedostępna „ i ginie wizualizacja auta z odległościami czujników .
Komunikat pojawia się tylko wtedy , kiedy wrzucę bieg wsteczny , na monitorze radia ginie autko wizualizacja parkowanego samochodu.
Dodam jeszcze że niedawno zamontowałem kamerę cofania która podpiąłem w fabryczne miejsce z kodowaniem vcds
Sprawdziłem podłączając pod vcds - 0 błędów
Sprawdziłem w parametrach czujniki tył , wszystko działa ,prawidłowe odczyty
A kamera i wizualizacja dalej niedostępna !
Proszę o pomoc
Sygnalizacja przy parkowaniu obecnie niedostępna tylko przy wrzuconym biegu wsteczym skrzynia dsg
-
- Model auta: Leon III [5F]
- Pojemność silnika: 2.0
- Rodzaj paliwa: Diesel
- Moc [KM] / Nm: 150
- Województwo: Łódzkie
-
Re: Sygnalizacja przy parkowaniu obecnie niedostępna tylko przy wrzuconym biegu wsteczym skrzynia dsg
Po ponownym odpaleniu samochodu i wrzuceniu biegu „D” wizualizacja pojawia się na wyswietlaczu i wszystko działa prawidłowo .
Dla próby na biegu „N” i wciśnięciu sygnalizacji parkowania „P„na desce ,wszystkie czujniki przednie i tylne działają prawidłowo ,do chwili wrzucenia biegu „R”
Dla próby na biegu „N” i wciśnięciu sygnalizacji parkowania „P„na desce ,wszystkie czujniki przednie i tylne działają prawidłowo ,do chwili wrzucenia biegu „R”
- desmo
- Site Admin
- Model auta: Leon II [1P]
- Moc [KM] / Nm: 192 / 410
- Oznaczenie silnika: BMN
- Województwo: Wielkopolskie
Re: Sygnalizacja przy parkowaniu obecnie niedostępna tylko przy wrzuconym biegu wsteczym skrzynia dsg
Temat przeniosłem po pierwsze , więc proszę zakładać nowe tematy w odpowiednim miejscu.
Po drugie , jeśli mnie pamięć nie myli żeby czujniki działały na D , to albo musisz zmienić kodowanie albo moduł tego nie obsługuje , wieć zmiana modułu.
Po drugie , jeśli mnie pamięć nie myli żeby czujniki działały na D , to albo musisz zmienić kodowanie albo moduł tego nie obsługuje , wieć zmiana modułu.
-
Witam
Jeszcze raz od początku ,nie działają czujnik parkowania ba burgu „R” wsteczny
Jeszcze raz od początku ,nie działają czujnik parkowania ba burgu „R” wsteczny
- Kaktusik
- Pojemność silnika: 1.8
- Rodzaj paliwa: Benzyna
- Moc [KM] / Nm: 180
- Województwo: Pomorskie
A spróbowałeś może odłączyć kamerkę i sprawdzić czy ona nie powoduje tego błędu ?
I zobaczyć czy bez niej czujniki działają normalnie.
I zobaczyć czy bez niej czujniki działają normalnie.