Witam ,
szukam dobrego aku do mojego 1.4tsi ze start stopem,
oryginalnie mialem aku efb i myśle nad zakupem czegoś takiego:
https://specpart.pl/akumulator-grom-efb ... s-dtr.html
sporo katalogów podaje również akumulatory agm, czy jest sens zakladac agma czy efb wystarczy ?
Jaki akumulator kupić?
-
- Model auta: Ibiza III [6L]
- Pojemność silnika: 1.4
- Rodzaj paliwa: Diesel
- Moc [KM] / Nm: 90/200
- Województwo: Podkarpackie
- Kaktusik
- Model auta: Leon III [5F]
- Pojemność silnika: 1.8
- Rodzaj paliwa: Benzyna
- Moc [KM] / Nm: 180
- Województwo: Pomorskie
Re: Jaki akumulator kupić?
Siemka,
Ja akurat u siebie kupiłem akumulator Boscha S5 A08 AGM (70 Ah) ze start-stopem.
I powiem Ci że bardzo ładnie się trzyma i nie narzekam, oczywiście mam go tylko rok wiec po takim czasie nie ma prawa się z nim stać.
Ogólnie to jest kwestia ceny i jakości produktu albo jego gwarancji. Najlepiej aby była jak najdłuższa gwarancja, tutaj widzę ze masz 3 lata więc luzik.
A co do parametrów to zobacz jaki akumulator siedział w twoim leonie oryginalnie, jeśli miałeś 60ah i działało poprawnie to przy tym zostań.
Ja akurat u siebie kupiłem akumulator Boscha S5 A08 AGM (70 Ah) ze start-stopem.
I powiem Ci że bardzo ładnie się trzyma i nie narzekam, oczywiście mam go tylko rok wiec po takim czasie nie ma prawa się z nim stać.
Ogólnie to jest kwestia ceny i jakości produktu albo jego gwarancji. Najlepiej aby była jak najdłuższa gwarancja, tutaj widzę ze masz 3 lata więc luzik.
A co do parametrów to zobacz jaki akumulator siedział w twoim leonie oryginalnie, jeśli miałeś 60ah i działało poprawnie to przy tym zostań.
-
- Model auta: Ibiza III [6L]
- Pojemność silnika: 1.4
- Rodzaj paliwa: Diesel
- Moc [KM] / Nm: 90/200
- Województwo: Podkarpackie
Re: Jaki akumulator kupić?
Ostatecznie zdecydowałem się na 70ah sugerując się katalogiem ale zostałem przy technologii efb jak narazie działa wszystko jak należyKaktusik pisze: ↑03 października 2021, 14:54Siemka,
ten kupiłem jakby kogoś interesowało
https://akumulatoryspecpart.pl/produkt/ ... -plus-dtr/
pozdrawiam