Pomocy Cyrk z 2.0 tdi 170 km bmn

ODPOWIEDZ
kolodziej113
Model auta: Leon II [1P]
Pojemność silnika: 2.0
Rodzaj paliwa: Diesel
Moc [KM] / Nm: 170
Oznaczenie silnika: BMN
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Pomocy Cyrk z 2.0 tdi 170 km bmn

Post autor: kolodziej113 » 22 marca 2020, 13:17

Witam wszystkich jestem nowy na forum więc wybaczcie jeżeli zrobię coś nie tak :D
A więc kupiłem dla żony miesiąc temu Leona 1p FR 2008 jeszcze PD na paczatku tylko lekko nim szarpało i lekko śmierdziało dislem z mieszanka oleju podczas jazdy nic się nie dzialo
A teraz ciężko pali na zimnym słabo ciągnie powyżej 2,5 tys prędkość maksymalna 160km/h
I na postoju kopci raz mniej raz więcej ale tylko na zimnym po rozgrzaniu nic dym koloru białego może lekko szary no i od 2 tys na 5 i 6 biegu po dodaniu gazu w podłogę szarpie silnikiem
W ECU zero błędów pompki max +0,5 - 0,3
Na ciepłym na zimnym ostro szaleją prawie do 3 leją nie wiem czy to ok czy nie dodam że jestem w Niemczech i tu za bardzo nie ma specjalistów myślących :((
Dzięki bardzo za odpowiedzi

kolodziej113
Model auta: Leon II [1P]
Pojemność silnika: 2.0
Rodzaj paliwa: Diesel
Moc [KM] / Nm: 170
Oznaczenie silnika: BMN
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Re: Pomocy Cyrk z 2.0 tdi 170 km bmn

Post autor: kolodziej113 » 22 marca 2020, 18:52

Jeszcze dodam że samochodem zostało zrobione około 2000 km 200 km na autostradzie płynu i oleju po wymianie nic nie ubywa tzn nie widzę ubytku mój niemiecki mechanik stwierdził że pompa ciśnienia była uszkodzona bo w paliwie był olej dziś np jakiechalem autem po tygodniowym postoju odpalił ciężko puścił dymka i dalej prawie idealnie tylko powyżej 2.5 tys nie ma już tego kopa :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy techniczne Leon II”