Dawno mnie nie było także mała aktualizacja. Parę prac było przy aucie ale najważniejsza i najsmutniejsza wiadomość , to taka że jakiś czas temu ( 15 Kwietnia ) miałem kolizje z autobusem( wina gościa z autobusu , nie zauważył mnie i wjechał na mój pas czyli lewy) i tak od 15 Kwietnia czekam na wycenę szkody. ale już wiem że Leonka będę reanimował.
Ho ho ho Kawał czasu mnie tu nie było ale muszę w końcu uaktualnić profil . Dawno mnie było bo prace dalej trwają nad wdrożeniem auta do ruchu. Samemu trochę ciężko , a praca na zmiany nie pomaga. Ale już bliżej do poskładania Leonka. Pracy sporo
nie obyło się bez paru poprawek malowań bo za szybko chciałem pomalować .parę problemów przy składaniu jak spasowanie drzwi oraz łączniki stabilizatora ale wszystko powoli ogarniam .przedstawię w formie zdjęć co zostało zrobione i co jeszcze trzeba zrobić. A wiec to co już zrobione to:
- Zregenerowanie sanek , wymiana gum i pomalowanie proszkowo.
- Wahacze wyczyszczone , wymienione gumy i pomalowane proszkowo.
- Pomalowani i zregenerowane Zaciski i jarzma 312 mm i 256 mm.
- Pomalowane zwrotnice , uzbrojone w nowe łożyska.
- pomalowanie i zabezpieczenie progów lewa i prawa strona.
- Zakup nowe maglownicy. Oryginał Borsehung.
- Zakup 2 x drzwi przód + błotniki przód ( zostały do zakupu jeszcze lewy tył)
- Poskładanie do kupy amorków przód + tył
- regeneracja półosi lewa + prawa
- Wymiana chłodnicy wody na nowa z formy Nissens
- Pomalowanie bocznych drzwiowych listew w kolor
- Zakup stabilizatora od S3 pomalowanie go proszkowo
- Zakup gum Strongflex do maglownicy i stabilizatora
- Poprawa Podświetlenia licznika.
- zabezpieczenie nadkoli i poprawa zabezpieczenia antykorozyjnego.
- Nowe gumy sworznie na podwoziu .
Na bieżąco z pracami można byc na mojej stronie na Facebooku Seat Leon 1M by Kris
Teraz parę zdjęć z prac przeprowadzonych
ELEMENTY PODWOZIA:
PRZED:
PO:
PRZYGOTOWANIE SANEK
RENOWACJA ZACISKÓW:
AMORTYZATORY I SPRĘŻYNY :
KONSERWACJA I POPRAWKI:
WYMIANA CHŁODNICY:
Ostatnio zmieniony 04 października 2019, 19:50 przez kris1988, łącznie zmieniany 2 razy.