Moja Cordoba wyjechała z salonu z centralnym zamkiem i elektrycznymi szybami, ale niestety nie seryjnymi, tylko serwisanci w salonie założyli centralny i szyby Made in China. Cordoba 6L i Ibiza 6L to praktycznie ten sam samochód (zresztą nawet wpisując VIN cordoby dostają informację, że to Ibiza sedan), więc może być podobnie. Wtedy raczej w grę będzie wchodzić wymiana sterownika centralnego zamka.
Jeśli jednak masz oryginalny zamek centralny, to znaczy, że masz moduł komfortu. Wtedy najlepiej odczytaj sobie dokładnie jakie ma oznaczenie (tutaj przydatny będzie jakiś interface, bo dostęp do niego jest bardzo skomplikowany - trzeba pół deski rozdzielczej rozebrać) Powinno być coś w stylu: 6Q0959433X. X na końcu to jakaś litera i w zależności od tego, jaka tam się znajduje będziesz dobierał klucz, bo różne wersje tego modułu komfortu pracowały na różnych częstotliwościach (jedne na 433 a inne na 434 MHz). Już nie pamiętam, które na jakiej częstotliwości, ale znalazłem to kiedyś chyba na forum elektrody.
Ja u siebie przerobiłem i zamek i szyby na oryginalne, ale drugi raz bym już tego nie robił. Za dużo zachodu...