Wymiana Lamp Seat Cordoba II

ODPOWIEDZ
Camil
Model auta: Cordoba II
Pojemność silnika: 1.4
Rodzaj paliwa: LPG
Moc [KM] / Nm: 75/128
Województwo: Mazowieckie

Wymiana Lamp Seat Cordoba II

Post autor: Camil » 04 września 2020, 09:43

Witam

Jest to mój pierwszy post oraz dodam na wstępie, że jeżeli chodzi o elektrykę samochodową jestem na dosyć niskim poziomie dlatego proszę o wyrozumiałość.

Na początku napiszę, że posiadam samochód:
Seat Cordoba 6L, 1.4 16v 75km

Po bardzo niskiej cenie (zestaw taniej niż jedna taka jaką mam teraz z inter carsu) kupiłem lampy takie jak poniżej:
https://allegro.pl/oferta/reflektor-day ... 9652156339
Lampy posiadają homologację E9 lecz nie ma dopisku o możliwości jazdy na samych taśmach LED więc rozumiem, że razem z nimi muszą świecić światła mijania (lub pozycyjne o ile będą dobrze widoczne)

Wydaję mi się, że na przednie światła pozycyjne (żarówki H1) są oddzielne dwa bezpieczniki ponieważ po podłączeniu prawej lampy strzelił jeden 5A. Po podłączeniu starej prawej lampy, pozycja nie działała. W drugiej, lewejlampie pozycja cały czas działała. Rozumiem, że w tym przypadku powinienem wymienić bezpiecznik na 10A dla obu świateł pozycyjnych ? Światła mijania (żarówki H1) również powinienem mieć bezpieczniki 10A ?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
desmo
Site Admin
Model auta: Leon II [1P]
Pojemność silnika: 2.0
Rodzaj paliwa: Diesel
Moc [KM] / Nm: 192 / 410
Oznaczenie silnika: BMN
Województwo: Wielkopolskie

Re: Wymiana Lamp Seat Cordoba II

Post autor: desmo » 04 września 2020, 14:10

W opisie aukjci , którą wstawiłeś jest napisane :

PASEK LED: Day line light ledy pasek diodowy pełni funkcję świateł pozycyjnych - DAYLIGHT

światła mijania i pozycyjne są na osobnych bezpiecznikach , sprawdz czy 5-10 czy 15A ma bezpiecznik i zamontuj prawidłowy.

Camil
Model auta: Cordoba II
Pojemność silnika: 1.4
Rodzaj paliwa: LPG
Moc [KM] / Nm: 75/128
Województwo: Mazowieckie

Re: Wymiana Lamp Seat Cordoba II

Post autor: Camil » 07 września 2020, 10:32

Witam

Problem rozwiązany. Każde światło ma osobny bezpiecznik. Po wymianie 5A na 10A wszystko działa :)
Pozostała kwestia regulacji świateł mijania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka Cordoba II”