To ostatnie można łatwo przystosować do bezstresowego używania. U siebie zrobiłem to już kilka miesięcy temu, dzielę się więc z wszystkimi praktycznymi radami.
Oryginalna lampka oświetlenia bagażnika występuje w Aronie z prawej strony i jest tylko jedna (Seat zaoszczędził

Łatwo powyższym mankamentom zaradzić i cieszyć się jasno oświetlonym bagażnikiem. Wymiana oświetlenia zajmuje minutę i nie wymaga żadnych narzędzi.
1. Wystarczy zakupić (np. na Allegro) lampkę oświetlenia LED do niemal wszystkich modeli Audi, np. którąś spod linku:
https://allegro.pl/listing?string=O%C5% ... i-1-2-0513
Istotne jest, aby z lampkami (bo zwykle sprzedawane są po dwie) zakupić w komplecie redukcje - kabelki z wtyczkami, jak niżej Zaletą lampek od Audi jest to, iż mamy w obudowie 18 (!!!) diod LED, które zużywają 3W, nie grzeją, spełniają specyfikację CANBUS i dają 290 lm światła o temperaturze barwowej 6500 K.
2. Kolejno - wyjmujemy starą lampkę z bagażnika, lekko podważając (chyba?) prawy koniec.
3. Za pomocą redukcyjnego kabelka podłączamy światełko od Audi do kabelka wystającego z nadkola, jak na fotografii poniżej: 4. Całość wkładamy w tekstylną osłonę nadkola i cieszymy się zdecydowanie lepszym oświetleniem wnętrza bagażnika

1. Można by ją umieścić w bagażniku przy lewym nadkolu, co wymagałoby wycięcia nożem prostokątnego otworu w tekstylnej osłonie i podlutowania kabelka idącego od pierwszej lampki. Mam zrobienie tego w planach, ale zajmuje mnie teraz co innego.
2. Niepotrzebną lampkę można by też wymienić z lampką oświetlenia nóg kierowcy lub pasażera, jeśli ktoś lubi tam mieć jasno. A będzie mieć wówczas bardzo jasno!

To tyle! Namawiam do wymiany, to naprawdę nic trudnego! Powiedzie się każdemu!